درباره ما | اطلاع رسانی دفاع مقدس | سخنرانی | صوت | گالری فکه | فیلم | مصاحبه | تحلیل نبرد | ارتباط با ما
    صفحه نخست / عملیات های دفاع مقدس. تحلیل و پژوهش

صدام در يك قدمي بمب اتم!

 

تلاش فرانسه به منظور تسليح عراق به جنگ افزار اتمي

 

يكي از مسئولين وقت در سال پاياني جنگ تحميلي، عنوان نموده است كه در  جلسه اي كه سران قوا در خصوص تصميم‌گيري در مورد وضعيت كشور به دليل ادامه جنگ داشته اند، فرمانده وقت سپاه، محسن رضايي اعلام نمود صدام به بمب اتمي دست يافته است.

 

جدا از اين نقل قول، دكتر محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در برنامه تلويزيوني نگاه يك در آذر ماه 1393 در پاسخ به سوال  آيا ايران به دنبال تسليحات هسته اي بوده است؟ پاسخ داد :

 

ما اگر اين كار را مي كرديم، واقعا حق داشتيم. اگر ما دنبال اين بحث مي رفتيم ، حق داشتيم، دليلش اين است كه طرف مقابل ما در زمان دفاع مقدس كه صدام حسين بود به سلاح شيميايي مجهز شده بود و به دنبال ساخت سلاح ميكروبي و اتمي بود. ما روي اين موضوع بحث كرديم كه اگر صدام بمب اتم درست كرد و تهران را تهديد كرد، چه كار بايد كنيم؟ اما با وجود همه اينها ما دست به اين كارها نزديم ، يعني با وجود اينكه حق داشتيم ، با وجود اين كه طرف مقابل ما به سمت سلاح اتمي مي رفت ، ما دست به اين كارها نزديم.

 

گرچه حمايت هاي بي حدو حصر اكثركشورهاي جهان بالاخص كشورهاي غربي از صدام در كنار تلاش صدام به منظور دستيابي به انواع تسليحات پيشرفته كشتار جمعي و استفاده آن عليه نظاميان و غيرنظاميان در جنگ تحميلي، موضوع پنهان و پيچيده اي نمي باشد، اما ذكر مستندات مربوط به اين حمايت ها موجب مي شود كساني كه در كوران حوادث جنگ نبوده اند، با وضعيت آن زمان بيشتر آشنا شوند و موضوعات مطرح در جنگ تحميلي براي آنها ملموس‌تر شود.

 

يكي از مستندات مربوط به حمايت هاي قدرت هاي جهاني از صدام و تسليح وي به سلاح هاي كشتار جمعي از جمله بمب اتم، اعتراف سرلشكر عراقي وفيق سامرايي در كتاب ويراني دروازه‌هاي شرقي (حطام البوابة الشرقية) مي باشد. اين كتاب در سال 1997 ( 1376 شمسي) به زبان عربي منتشر شد. ترجمه فارسي آن بارها در ايران تجديد چاپ شده است. اظهارات سرلشكر وفيق السامرايي به عنوان شخصي كه عمدتا خدمت خود را در دستگاه اطلاعاتي ارتش عراق، بالاخص بخش مربوط به ايران گذرانده است حائز اهميت و توجه مي باشد.

 

وي در قسمت اول كتاب مزبور پس از اتمام بررسي هاي خود درباره جنگها و نبردهاي رخ داده بين ايران و عراق، به بيان «كمك هاي خارجي به عراق در طول جنگ» مي پردازد و در ضمن آن چنين اشاره مي كند كه :

 

«كمك هايي كه عراق در طول جنگ با ايران دريافت نمود محدود به جنبه هاي مشخصي نمي شد. بلكه اين كمك ها در همه زمينه هاي اقتصادي، نظامي و سياسي بود. يمن تيپ پياده العروبه را در طول جنگ با ايارن به عراق فرستاده بود.

 

اردن نيروي اليرموك را به عراق گسيل داشت و سودان داوطلباني را اعزام نمود كه در منطقه شرق ميسان، در خط مقدم جبهه فعاليت مي كردند. از سوي ديگر، كليه كشورها جز كره شمالي و گاهي چين و برخي كشورهاي عربي درهاي خود را بر روي ايران بسته بودند.

 

كمك هاي خارجي به عراق به جايي رسيد كه فرستاده حكومت فرانسه در زمان رياست جمهوري والري ژيسكاردستن به عراق آمد و با وزير دفاع وقت عدنان خيرالله ملاقات نمود و به او اطلاع داد كه: فرانسه به صورت جدي زمينه هاي اعطاي يك بمب اتمي به عراق را بررسي مي نمايد. مي توان براي مجبور كردن ايران به متوقف كردن جنگ اين بمب را به هدف مشخصي پرتاب نمود . *

 

والري ژيسكاردستن رئيس جمهور فرانسه و صدام

 

 من نسخه اي از گزارشي را كه در اين خصوص نوشته و با امضاي وزير دفاع براي رياست جمهوري ارسال شده بود، تا سال 1984 در گاوصندوق خود در شعبه ايران نگهداري مي كردم.»

 

  * در ماه هاي پاياني جنگ اطلاعاتي مبني بر آمادگي عراق براي حمله موشكي با كلاهك شيميايي به تهران براي متقاعد ساختن ايران به پايان دادن جنگ، به ايران رسيد. اين خبر نيز مويد اين موضوع مي باشد كه نوعي توافق جهاني براي حمايت از عراق و پايان دادن به جنگ حتي با به كارگيري سلاح اتمي وجود داشته است. اين مساله نشان مي دهد ايران راهي جز خاتمه بخشيدن به جنگ با پذيرش قطعنامه 598 نداشته است.

 

 


 

 

تهیه و تنظیم کننده : فکه ، منتخب ستارگان آسمانی


 نسخه قابل چاپ    ارسال این صفحه به دوستان
تاریخ و زمان انتشار: دو شنبه 29 شهریور 1395
تهیه و تنظیم:
منبع : مركز اسناد و تحقيقات دفاع مقدس
ارسال نظر:
 
عنوان  
رایانامه  
متن نظر  
کد امنیتی = ۱۵ + ۲