درباره ما | اطلاع رسانی دفاع مقدس | سخنرانی | صوت | گالری فکه | فیلم | مصاحبه | تحلیل نبرد | ارتباط با ما
    صفحه نخست / اطلاع رسانی دفاع مقدس / انتشارات و توزیع آثار

پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری - قسمت چهارم و آخرین قسمت

عواملی همچون اشرافیگری مسئولان که خلاف آرمان های انقلاب اسلامی بود، گرفتن وام از کشورهای خارجی که ابتدا از طرف دولت تکذیب میشد اما بعد از بدهی های 40 میلیارد دلاری به کشور های خارجی صحبت می کردند. یکی دیگر از سیاست‌های تکنوکراتی دولت هاشمی، دعوت از سرمایه‌داران خارج از کشور برای شرکت دادن آنها در بازسازی کشور بود. این اقدام دولت با واکنش تند سید احمد خمینی مواجه شد.

سید‌احمد ‌در دیدار با اعضای ستاد مراسم ارتحال امام با بیان اینکه "نباید بگذاریم تفکر امام، یاد امام و راه امام فراموش شود"، می‌گوید:این چه سیاست غلطی است که ما در کنار سرمایه‌داران مقیم آمریکا قرار بگیریم که می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم. مردم ما این خدمت را نمی‌خواهند، دعوت از دکترهایی که در حساسترین شرایط جنگ تحمیلی کوچکترین قدمی در راه مداوای مجروحان برنداشتند، نمی‌تواند دردی از دردهای مردم را مداوا کنند و آنها به محض ورود به کشور در شمال شهر تهران ساکن می‌شوند و برای مردم دور افتاده روستاهای محروم کاری نخواهند کرد. دعوت از نخبگان و متخصصان در شرایطی می‌تواند گره ای از مشکلات نظام و انقلاب باز کند که مبتنی بر اعتقادات و ارزش‌های اسلامی نظام باشد.... وقتی ما با لاجوردی‌ها در آمریکا جلسه تشکیل دادیم، وقتی ما از کسانی که در خارج نشسته بودند و فرزندان امام از بی‌دکتری جان می‌دادند، دعوت به عمل آوردیم، نباید توقع داشته باشیم نگویند همه ارزش‌های دوران انقلاب به ضد ارزش تبدیل شده است. ملاقات با سرمایه‌داران فراری زمان شاه، ایران را به ایران زمان شاه، یعنی مورد قبول غرب مبدل می‌کند و این ظلم بزرگ در مورد رهبری است که در تمام سخنرانی‌هایشان، غرب، به خصوص آمریکا را دشمن انقلاب ما معرفی می‌کنند...ما امروز بیش از گذشته و با قدرت بیشتری باید از خط امام دفاع کنیم و در مقابل کسانی که بدون اجازه رهبر معظم انقلاب، اقداماتی انجام می‌دهند، بایستیم و نگذاریم افکار امام و رهبری و آرمان‌های نظام از این مملکت رخت بربندد. از آنجا که ما رهبر معظم انقلاب را داریم، مطمئن هستیم که این سیاست‌ها و طرح‌ها جامه عمل نخواهد پوشید ولی ضرر طرح این مسائل هم کم نیست."

همچنین افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم و رشد روزافزون تورم باعث شد که شعارهای دولت عملا اجرایی نشود.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، آغاز تجمل‌گرایی و انحراف از مسیر و قیمت‌های سر به فلک کشیده از درون دولت سازندگی آغاز شد و امروزه بسیاری از تحلیلگران سنگ‌بنای اقتصاد بیمار امروز را ریشه در عملکرد دولت‌ سازندگی تحلیل می‌کنند. چه اینکه رهبر معظم انقلاب نیز در اول فروردین ماه سال 1392 در جمع زائران حرم امام رضا (ع)، یکی از علل مهم تاثیرگزاری تحریم‌ها را در شرایط کنونی در وابسته بودن اقتصاد کشور به نفت دانستند و فرمودند: "من هفده هجده سال قبل به دولتی که در آن زمان سر کار بود و به مسئولان گفتم کاری کنید که ما هر وقت اراده کردیم، بتوانیم درِ چاه‌های نفت را ببندیم. آقایانِ به قول خودشان "تکنوکرات" لبخند انکار زدند که مگر می‌شود؟!"

[16] . حاج سیدجوادی، سید فرید؛ پیشین، صص 149- 148.

[18] . شادلو، عباس؛ تکثرگرایی در جریان اسلامی، ناگفته­های تاریخی از علل و پیدایش جریان راست و چپ مذهبی، تهران، وزراء، 1386، چاپ اول، ص 213.

[27] . روزنامه­ی رسالت، 3/5/1368، ص 4 و شادلو، عباس؛ پیشین، صص 212- 211.

[30] . سفیری، مسعود؛ حقیقت­ها و مصلحت­ها، گفتگو با هاشمی رفسنجانی، تهران، نی، 1378، چاپ اول، ص 128.

[33] . همان، 4/5/1368، ص 1.

[34] . حاج سیدجوادی، سید فرید؛ پیشین، ص 151.

[43] . محمودی، عبدالحسین؛ موج بیداری، تهران، موج اندیشه، 1388، چاپ اول، صص 309- 306.

[44] . حاج سیدجوادی، سید فرید؛ پیشین، ص 153.

 بازگشت به فهرست مطالب


 نسخه قابل چاپ    ارسال این صفحه به دوستان
تاریخ و زمان انتشار: چهار شنبه 1 خرداد 1392
تهیه و تنظیم: عبدالله خدمتگزار
منبع : نشریه طریق - مرکز مطالعات پژوهشی 27بعثت
ارسال نظر:
 
عنوان  
رایانامه  
متن نظر  
کد امنیتی = ۶ + ۱