درباره ما | اطلاع رسانی دفاع مقدس | سخنرانی | صوت | گالری فکه | فیلم | مصاحبه | تحلیل نبرد | ارتباط با ما
    صفحه نخست / تحلیل نبرد

شجاع ترين خلبان جهان

شجاعت و ابتكار عمل سردار شهيد علي اكبر شيرودي نه تنها در سراسر كشور، بلكه در تمام خبرگزاري هاي مهم جهان منعكس شد. بني صدر براي حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقاء درجه داد، اما وي درجه تشويقي را نپذيرفت وتنها خواسته اش را ديدار با حضرت امام و بيان كارشكني هاي بني صدر اعلام كرد. در همان ايام به دستور فرماندهي هوانيروز چند درجه تشويقي گرفت و از ستوانيار سوم خلبان به درجه سرواني ارتقاء يافت، اما طي نامه اي به فرمانده هوانيروز كرمانشاه در 9 مهر 1359 چنين نوشت: اينجانب خلبان پايگاه هوانيروز كرمانشاه مي باشم وتا كنون براي احياي اسلام و حفظ مملكت اسلامي در كليه جنگ ها شركت نموده ام، منظوري جز پيروزي اسلام نداشته ام و به دستور رهبرعزيزم به جنگ رفته ام. لذا تقاضا دارم درجه تشويقي كه به اينجانب داده اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانيار سومي كه بوده ام، برگردانيد .

با اوج گيري جنگ كردستان ، شهيد شيرودي و چند تن ديگر از خلبانان وارد جنگ شدند. وي در عملياتهاي پروازي خود تلفات سنگيني را به نيروها و تجهيزات دشمن در نقاط استراتژيكي غرب كشور وارد كرد. در 13 دي ماه 1359 وقتي خيانت هاي آشكار بني صدر را ديد به افشاگري پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ايمان و اسلحه و چنگ و دندان از ميهن اسلامي دفاع كنند. در همين ايام شهيد علي اكبر شيرودي را به خاطر باز پس گيري ارتفاعات بازي دراز بازداشت تنبيهي كردند و در واكنش به اين مساله روحانيون متعهد و اعضاي سپاه كرمانشاه مراتب ناراحتي خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضاي شوراي عالي دفاع از جمله حضرت آيت الله خامنه اي رساندند و حكم بازداشت وي منتفي شد.

 

شهيد شيرودي بالاترين ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بيش از 40 بار سانحه و بيش از 300 مورد اصابت گلوله به هلي كوپترش، باز سرسختانه مي جنگيد. شهيد شيرودي پس از چند هزار مأموريت هوايي و انجام بالاترين پروازهاي جنگي در دنيا و نجات يافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرين عمليات پروازي خود (8 ارديبهشت 1360) در منطقه بازي دراز، هنگامي كه عراق لشكري زرهي با 250 تانك و با پشتيباني توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسي و فرانسوي، براي بازپس گيري ارتفاعات «بازي دراز» به سوي سر پل ذهاب گسيل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندين تانك از پشت سر مورد اصابت گلوله تانك قرار گرفت و به شهادت رسيد.

 
خلبان ياراحمد آرش كه به همراه شهيد شيرودي در اين عمليات پروازي شركت داشت، درمورد چگونگي شهادت اين خلبان دلاور چنين مي گويد: بارها او را در صحنه جنگ ديده بودم كه خود را با هلي كوپتر به قلب دشمن زده و حتي هنگام پرواز مسلسل به دست مي گرفت. درآخرين نبرد هم جانانه جنگيد و بعد از آنكه چهارمين تانك دشمن را زديم، ناگهان گلوله يكي از تانك هاي عراقي به هلي كوپتر اصابت كرد و در همان حال شيرودي كه مجروح شده بود با مسلسل به همان تانك شليلك كرده و آن را منهدم نمود و خود نيز به شهادت رسيد.
پيكر مطهر شهيد شيرودي پس از تشيع باشكوه در روستاي شيرود تنكابن به خاك سپرده شد. پس از شهادت خلبان علي اكبر شيرودي، شخصيت هاي مملكتي نسبت به شخصيت والا و سلوك اخلاقي وي اظهارات مختلفي نموده اند از جمله حضرت آيت الله خامنه اي او را مكتبي، مومن و جنگنده در راه خدا توصيف مي كنند.
صاحب نظران جنگ هاي هوايي او را نامدارترين خلبان جهان ناميده اند؛ چنان كه شهيد تيمسار فلاحي، رئيس ستاد مشترك ارتش وي را ناجي غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آريا، بازي دراز، ميمك، دشت ذهاب و پادگان ابوذر توصيف كرده و مي گويد: او غير ممكن ها را ممكن ساخت. كسي بود كه وقتي خبر شهادتش را به امام دادم، امام در مورد وي فرمود: او آمرزيده است .




 

 

تهیه و تنظیم: فکه ، منتخب ستارگان آسمانی 



 نسخه قابل چاپ    ارسال این صفحه به دوستان
تاریخ و زمان انتشار: یک شنبه 28 شهریور 1395
تهیه و تنظیم:
منبع : سايت راسخون
ارسال نظر:
 
عنوان  
رایانامه  
متن نظر  
کد امنیتی = ۱۰ + ۵